Félautomatikus befecskendező szelep hardver és szoftver tervezése mikrofluidikai alkalmazásra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ender Ferenc
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Szakdolgozatom a folyadék injekciós alapú mikrofluidikai méréseknél használt bizonyos típusú injektorokkal (Rheodyne 9725 és MXT715) foglalkozik. A bioszenzor alapú méréseknél nagyon fontos, hogy a vizsgálandó (injektálandó) anyagot kontrollált körülmények között vigyük fel a chip felületére, lehetőleg egy vivőoldat folyamatos áramoltatása mellett és levegő bejuttatása nélkül. A vizsgálandó anyag bejuttatása olyan injektorral történik, mely a szelep váltások közben nem szakítja meg a folyadék áramlását. Fő feladatom egy az MXT715 injektor vezérlésére alkalmas szoftver fejlesztése, majd QCM alapú mérések elvégzése és az injektálás ismételhetőségének a statisztikai értékének meghatározása.

Munkámat az injektorok kézikönyvének tanulmányozásával valamint QCM módszer megismerésével kezdtem. Az elkészített programot Visual Studio 2008-ban C# windows form nyelven írtam.

Méréseimhez a MikroVákuum Kft által forgalmazott QCM-I mérőberendezést és a szintén általuk forgalmazott kvarc chipeket használtam.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.