Félautomatikus tesztrendszer fejlesztése elektromos autó töltőoszlop oszlopvezérlő egységéhez

OData támogatás
Konzulens:
Kiss Domokos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink városainak élhetősége jelentősen javítható az e-mobilitás elterjedésével. A környezetbarát közlekedés népszerűvé tételéhez elérhető árú elektromos közlekedésen túl szükség van a megfelelő töltő infrastruktúra kialakításra is. A sok típusú töltő közül a legkényelmesebb, ha villámtöltő oszlopot áll módunkban használni, mivel ez olyan teljesítménnyel és felépítéssel rendelkezik, amely a több órás töltési időt 20-30 percesre csökkentheti.

Ilyen teljesítmény mellett rögtön felmerül a biztonság kérdése. Egy olyan projektben vettem részt, amelyben az evopro által gyártott villámtöltő oszlop célhardveréhez fejleszthettem tesztkörnyezetet. Ennek a környezetnek kell garantálnia a telepítésre kerülő oszlopokban található alegységek megfelelő működését.

Szakdolgozatomban bemutatom az elektromos autó töltőkkel kapcsolatos alapfogalmakat és az evopro által készített töltő sajátosságait. Ismertetem a tesztkörnyezet kialakítását és szükségleteit, továbbá az általam tervezett moduláris felépítésű teszt interfészt.

A moduláris teszt interfész és az ehhez tartozó környezet komplex felépítésű, ámde egyszerű használatot biztosít. Segítségével felépíthető tetszőleges komplex mérési elrendezés és könnyedén félautomatikussá tehető a folyamat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.