Félautomatikus tesztrendszer fejlesztése elektromos autó töltőoszlop töltésvezérlő egységéhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Orosz György
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A tesztelés fontos szerepet játszik egy termék fejlesztésében. Kihagyásával fennáll a veszélye a hibás működésnek, amely életvédelmi és pénzügyi kockázatot jelenthet. Továbbá a folyamatos tesztelés elősegíti a beüzemelési és javítási költségek csökkentését.

Egy komplex termék, mint egy elektromos autó töltőoszlop tesztelését több szinten kell megvalósítani. Legelőször modul szintű vizsgálatokat kell végezni. Majd az egyes elemekből felépülő alrendszerek integrációs tesztelését kell megtenni. Ezek után a rendszertesztek jelentik a következő lépést, majd végül a felhasználói tesztek következnek. Dolgozatom témája egy tesztrendszer fejlesztése volt, amely modul szintű tesztek elvégzésére képes.

Először bemutatom a rendelkezésemre álló tesztrendszert. Következő lépésként részletezem a kialakított tesztmetódusok felépítését. Ezután ismertetem a megvalósított áramkört, amely a töltésvezérlő kártya tesztelésére alkalmas. Részletesen leírom a tervezési megfontolásokat. Ezt követően bemutatom mind a processzor, mind a PC oldali tesztszoftver felépítését, működését, amelyekkel félautomata tesztek végrehajtása lehetséges. Diplomatervemet a kézi és félautomata tesztek összehasonlításával folytatom. Végül javaslatot teszek a töltőoszlop emulációs környezetének kialakítására. Ennek során bemutatom az autószimulációra alkalmas áramkör tervemet, amely az alrendszer integrációs tesztek elvégzését segíti.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.