Felhasználói felület fejlesztése fehérvérsejtek mozgáskövetésének automatizálására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Csorba Kristóf
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A fehérvérsejtek kiemelt szerepet játszanak a szervezet immunválaszában, a fertőzött területekre érkezésük hatékonysága kulcsfontosságú. Éppen ezért több orvosi kutatás foglalkozik olyan anyagokkal, amelyek befolyásolni tudják a fehérvérsejtek mozgásának sebességét. A mozgékonyság mérését a mintákról készült mikroszkópos sorozatképeken végzik, ám komolyabb szoftveres támogatás hiányában ez manuálisan történik: a sejteket egyesével lekövetik minden képkockán, így állnak össze az útvonalak.

A diplomaterv célja egy kész alkalmazás létrehozása a Semmelweis Orvostudományi Egyetem számára, ami nagymértékben tudja automatizálni a sejtek követésének folyamatát. A kutatásokban az esetleges hibák kiszűrése és a pontosság kiemelkedően fontos, így a munkafolyamat minden állapotában biztosítani kell a felhasználó számára a beavatkozás lehetőségét.

Végeredményben egy olyan alkalmazás kifejlesztése a célkitűzés Windows platformra, ami speciális képfeldolgozási eszközökkel, könnyen használható módon segíti a minél gyorsabb és pontosabb követést, felhasználó által felügyelt módon.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.