Felhasználói felület orientált mobilalkalmazás tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az egyes mobiltelefon platformokra nap, mint nap rengeteg új alkalmazás jelenik meg. Ezek egy része valamilyen új, innovatív, hasznos megoldást nyújt egy problémára, más alkalmazások egy ismert, bevált funkciót valósítanak meg. Bármelyik csoportba is tartozzon egy alkalmazás, a felhasználók csak akkor fogják használni, ha esztétikus a megjelenése, könnyen és intuitívan használható. Ezért nagyon fontos, hogy az alkalmazás funkcionalitása mellett a megjelenésére és használhatóságára, a UI és UX tervezésre is megfelelő mennyiségű időt fordítsunk.

A dolgozat egy Android operációs rendszerre készített, Kotlin nyelvben írt, egészségtudatos életmód kialakítását segítő alkalmazás tervezését és megvalósítását mutatja be.

Az alkalmazás segíti (elsősorban a kardiológiai) kockázatok elkerülése vagy csökkentése érdekében az egészséges életmód felé irányítani a felhasználót. Egyfajta egészségügyi asszisztensként is működik az app, amihez csatlakoztathatunk okos eszközöket is, melyek segítik a felhasználó egészségügyi állapotának monitorozását.

A dolgozat röviden bemutatja a manapság meghatározó platformgyártók előírásait, amiknek az adott operációs rendszeren futó alkalmazásoknak meg kell felelniük. Ezt követően egy teljes UI/UX tervezési folyamat kerül ismertetésre, melynek betartásával jelentősen növelhető annak a valószínűsége, hogy fejlesztési munkánk gyümölcse beérik. Ezután a kutatómunka során elsajátított ismereteket alkalmazva következik az alkalmazás megtervezése és implementálása. Végül az elkészült alkalmazás tesztelése és dokumentálása zárja a dolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.