Felhasználói forgalom ütemezése LTE rendszerekben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Imre Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Összefoglaló

Az információ érték, a bárhol, bármikor elérhető információ kincs.A gyors, megbízható mobil adatforgalom iránti igény rohamosan növekvő tendenciát mutat.

Ezekre a felhasználói igényekre a 3GPP újabb és újabb technológiák kifejlesztésével válaszol. Nem volt ez másképp az LTE szabványok születésénél sem.

Egy komplex szabványcsoportról beszélünk, mely szigorúan előir bizonyos műszaki paramétereket, valamint követelményeket támaszt a szolgáltatás minőségével szemben. Maradnak azonban kérdések, amire a szabvány nem ad választ. Az egyik ilyen kérdés a felhasználói forgalom ütemezése a rádiós interfészen. Mivel ez a szempont közvetlenül befolyásolja a felhasználók kiszolgálását, így komoly lehetőség a szolgáltatók, valamint a hálózati eszközök fejlesztői számára, hogy jobbnál jobb ütemező eljárások kifejlesztésével javítsák a szolgáltatás minőségét, így teremtve piaci versenyt.

Dolgozatomban ezen ütemező eljárások közül mutatok be 13-at, néhányat pedig szimulálok is, majd a kapott eredmények kiértékelése után összehasonlításokat végzek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.