Felhasználói profilok kialakítása valós forgalmi adatok alapján

OData támogatás
Konzulens:
Nagy István
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A GPS képes eszközök elterjedésének köszönhetően egyre nagyobb mennyiségű adat áll rendelkezésünkre a forgalomban lévő járművekről. Ezzel párhuzamosan megjelent ez igény a forgalomban lévő járművekről kinyert nagy felbontású információk valamilyen üzleti célú felhasználására is.

Az adatbányászat, az informatikai tudományok egyre népszerűbb területe. Segítségével, hatalmas adathalmazokból lehet korábban nem ismert összefüggéseket és új információkat kinyerni.

Eme diplomamunka célja, hogy nagyméretű és felbontású GPS adatokból kinyert információk alapján vezetői profilokat hozzak létre.

A CRISP-DM(Cross Industry Standard Process for Data Mining) egy széleskörűen elterjedt módszertan. Felhasználásával, tudásfeltárási feladatokat lehet üzleti szemszögből vizsgálni és módszereket kidolgozni azok megoldására. A CRIPS-DM megfelelő lépésein végigmenve lehet eljutni a nyers adattól a kinyert, hasznos tudásig.

A diplomamunka ennek a tudásfeltárási folyamatnak ez egyes lépéseit követi végig. Kezdve az adatok megismerésétől, az adatok transzformációján át, a modellezés bemutatásán keresztül, egészen a létre jött profilok értelmezéséig.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.