Felhő alapú blog alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A felhőalapú számítástechnika napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai ágazatává nőtte ki magát. A paradigma terjedésével nagy teljesítményű és magas minőségű informatikai szolgáltatások olyan emberekhez, szervezetekhez is eljuthat, akik számára az ezekbe történő hagyományos befektetés nem lehetséges.

Dolgozatom célja bemutatni a felhőalapú paradigma alapjait egy alkalmazás fejlesztés keretein belül. Kitérek az alkalmazott technológiák előnyeire és hátrányaira is, különös hangsúlyt fektetek a hagyományos adatvezérelt alkalmazások tervezésének és fejlesztésének fő kérdéseire ötvözve a felhő kihívásaival.

Feladatom egy felhőalapú blog alkalmazás tervezése és elkészítése. A cél egy olyan webkettes szolgáltatás létrehozása, amely a felhasználó számára kényelmes lehetőséget nyújt bejegyzéseinek megírására és közzétételére, fölhasználja a jelenkor technológiai újdonságait és könnyű üzemeltethetőséget biztosít.

Szakdolgozatom első felében a Microsoft Azure platformot mutatom be, majd az általam használt technológiákat részletesen is ismertetem. Röviden bemutatásra kerül egy kliens oldali keretrendszer, az AngularJS is.

A dolgozat második felében az alkalmazás architektúrájának tervezését, a perzisztens tárolók kiválasztását, az adatmodellek megalkotását és az alkalmazás implementálását mutatom be.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.