Felhő alapú full-stack smart-home IoT eszközök, platformok és frontend

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Cinkler Tibor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A szakdolgozati témaválasztásom szakterületét illetően egyértelműen befolyásolt az érdeklődés az okos otthon rendszerek iránt, és inspirált a korábbi tanulmányaim során elkezdett feladat. Motivált az is, hogy rengeteg féle megoldás van a piacon, és szakmai kihívásnak tekintettem, hogy egy teljes saját megoldást hozzak létre az eszköztől a felhasználói felületig.

Dolgozatomban a "dolgok internete" eszközöhöz kifejlesztett kommunikációs technológiákat és protokollokat tekintem át, ahol kifejezetten a Smart Home megoldásokhoz használhatóakra fordítottam különös figyelmet. Ezek után tervezek egy okos otthon mintarendszert, melyet meg is valósítok. Ebben a mintarendszerben elsőként az eszközök menedzselésére az Ericsson IoT platformját fogom használni, majd ezután készítek egy saját platformot.

Az okos otthonoknál sok boltban kapható eszköznél elérhető az Amazon Alexa támogatás, ezért fontosnak éreztem, hogy az általam készített rendszer támogassa a beszéd általi vezérlést Alexa által. Az Alexa integrációról nem találtam átfogó leírást az interneten, ezért fő részeket dokumentáltam, hogy a szakdolgozatomból az integráció fő lépései reprodukálhatóak legyenek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.