Felületi potenciál térképező vezérlő egységének tervezése és készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kollár Ernő
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Szakdolgozatom témája az Elektromos Eszközök Tanszékének Anyagvizsgálati Laborjában található felületi potenciál térképező mérőegység léptetőfej vezérlésének újratervezése.

A dolgozat először a felületi potenciál jelenségével foglalkozik, valamint a rezgőkondenzátoros mérés azaz Kelvin-mérés alapjait ismerteti.

A második részben a laborban megtalálható mérési elrendezést mutatja be, melyből kiindulva kezdődhet el a vezérlő áramkör tervezése.

Ezután a vezérlő egység felépítése, hardver elemeinek kiválasztása, felépítése lesz részletezve, bemutatva a használt áramköri elemek tulajdonságait és egymással való kommunikációjukat. Dolgozatomban kitérek a hardvertervezési lépésekre a tervezőeszközök kiválasztásától a kapcsolási rajz tervezésén át a layout létrehozásáig.

A feladat megvalósításához a kiválasztott mikrokontrollert programozni is kell, a negyedik részben a specifikálás után a szoftver tervezésének lépései vannak részletezve. Ebben a fejezetben a program teszteléséhez használt próbaáramkör is bemutatásra kerül.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.