Femtocellás rendszerek vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Imre Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban a mobilkommunikáció fejlődése megállíthatatlan. Egyik napról a másikra születnek új szabványok, és épülnek be a legújabb technológiák a hétköznapi életbe. A fejlődést elsősorban a változó és folyamatosan növekvő igények generálják.

Szakdolgozatomban szeretném megmutatni, hogy hogyan is fejlődtek ki a manapság legelterjedtebb mobilkommunikációs szabványok, valamint megmutatni, milyen igények tetté szükségessé a folyamatos fejlesztést. Ennek bemutatása során a 3GPP által definiált legfontosabb szabványokat próbálom meg bemutatni. E fejezet utolsó pontjaként a közeljövő meghatározó technológiáját, az LTE-t mutatom be röviden.

Ezután megpróbálom leírni, hogy milyen igények vezettek egy új technológia kifejlődéséhez: hogyan is alakultak ki a femtocellás rendszerek. Ennek legfőbb előnyeit részletesen is szeretném az Olvasó elé tárni.

Az ezt követő pontban a manapság legelterjedtebb és a közeljövőben legmeghatározóbb technológiára épült femtocellás rendszerek bemutatását teszem meg.

Végül pedig egy részletesen bemutatott szimuláció során vizsgálom meg, a femtocellák a valóságban milyen hatást gyakorolnak egymásra, a jövő mobilkommunikációs technológiái mellett mennyire tudnak érvényesülni, valamint a szimuláció eredményeiből kiindulva ezek mennyire lesznek életképesek a közeljövő hálózataiban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.