Fényképész tehetségkutató alkalmazás Node.js támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Kundra László János
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a fényképezőgépek már egyre megfizethetőbbé válnak szélesebb körökben is, így a fényképezés mint hobbi egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Az alkalmazásom lehetőséget adna tehetséges fotósoknak, hogy minél több embert tudjanak elérni, és hírnevet szerezhessenek.

Ugyanakkor nem csak a fotósoknak lenne hasznos ez az alkalmazás, hiszen az is szórakoztató elfoglaltság, hogy mások fényképei közt böngészünk, esetleg azokból inspirációt merítünk.

A dolgozat célja egy olyan alkalmazás fejlesztése, amiben regisztrálhatnak felhasználók, megoszthatják fotóikat, hogy mások azokat értékelhessék. Egy felhasználó böngészhet a többi feltöltés között, ezeket megnézheti és értékelheti, illetve feltölthet saját tartalmat. A feltöltés értelemszerűen nem kötelező, egy felhasználó regisztrálhat csupán azért is, hogy a feltöltéseket megnézze. A főoldalon a feltöltött képek szerepelnek, és ezeket egy 5- ös skálán tudják majd értékelni a felhasználók. Értékelés után, az adott fényképre érkező szavazatok alapján egy átlag pontszám kerül kiszámításra. A megvalósítás Node.JS technológiával történik, melynek célja, hogy adjon egy egyszerű felületet skálázható hálózati alkalmazások írására. Fontos lépés lesz a megfelelő modulok kiválasztása a hatékony munkához. Kliensoldalon egy Androidos alkalmazás készítése a cél, amely fontos, hogy betartsa a UX elvárásokat, és esztétikus felületet biztosítson a felhasználóknak.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.