Fénytechnikai berendezések vezeték nélküli vezérlése

OData támogatás
Konzulens:
Varga Lajos
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

Szakdolgozatom feladata egy rádiókommunikációs eszköz fejlesztése, mely felhasználható a színház- és koncerttechnikában használt fénytechnikai berendezések vezérlésére.

A szakdolgozat első részében bemutatom a fényrendszerek működését, valamint a DMX-512 kommunikációs protokollt. Ezután összevetem a vezetékes rendszereket a fejlesztett vezeték nélküli megoldással.

A második fejezetben ismertetem a hardvertervezés menetét, valamint a választott áramköri elemeket, majd bemutatom az elkészített modelláramkör felépítését.

A következő fejezetben a fejlesztés szoftveroldali feladatait mutatom be a fejlesztés menetének időrendi sorrendjében. Kitérek az UART és az SPI protokollok működési mechanizmusára, valamint egyes részfeladatok (DMX jelfeldolgozás, rádiókommunikáció, DMX jel előállítás) implementációjának alternatíváira.

A negyedik fejezetben a tesztelési folyamatokról, a hibakeresési eljárásokról és a teszteredményekről számolok be. Itt mutatom be részletesen a tesztprogramok valamint a véglegesen felhasznált függvények működését.

Dolgozatomat az elért eredmények összegzésével valamint a továbbfejlesztési lehetőségek ismertetésével zárom.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.