Feszültségszabályozási módszerek bemutatása saját fejlesztésű hálózatszámító szoftveren

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Divényi Dániel Péter
Villamos Energetika Tanszék

A vezérlő feszültség és a meddő teljesítmény az egyik legfontosabb kérdés a villamosenergia-rendszer működését. Ez azért van, mert eltérő helyen, a forgalmazási és átviteli rendszerek , különböző stratégiák alakultak ki. Van egy ugyanilyen szoros a kapcsolat a meddő teljesítmény egyensúlyát a rendszer és a feszültség . Önmagában , a meddő teljesítmény egyensúly mindig eleve jelen , de elfogadhatatlan feszültség , ha a mérleg nem a megfelelő ember . A túl sok meddő területen jelent nagy feszültség ; hiányt jelent alacsony feszültség.

 Meddő teljesítmény jelenik meg, minden hálózati rendszer . Sok rakományról fogyaszt nem csak az aktív , hanem a meddő teljesítmény . Szállítás és elosztás a villamos jár a meddő teljesítmény veszteségek miatt a soros induktivitást a transzformátorok , a felsővezetékek és a föld alatti vezetékek . Vonalak és kábelek is generál a meddő teljesítmény miatt sönt kapacitás ; ez a generáció a reaktív szempontjából fontos , hogy a rendszer nagyfokú feszültség .

A megfelelő reaktív egyensúly , és gyakran kell végrehajtani mindkét generátor és szétszórt speciális reaktív eszközök előállítása vagy elnyeli meddő . Használata sönt reaktív eszközök , azaz a shunt kompenzáció, egy egyszerű meddő - teljesítmény kompenzáció módszer. Használata sorozatú kondenzátorok , azaz a sorozat kompenzáció, egy sor reaktancia kompenzációs módszer .

Ez az értekezés feszültség-szabályozás ( stabilitás) és a meddő teljesítmény szabályozó rendszereket elosztó és átviteli rendszerek . A különösen érdekes veszik a fejlesztési ellenőrzési rendszereket , hogy ne feszültség a dereguláció, ami azt eredményezheti, széles körben kiesések .

Azt is kifejlesztett szoftver alapú bebocsátást mátrixok kiszámítására egyszerű radiális és sönt hálózatokat. Java programozási arra használták, hogy fejlesszék a szoftver létrehozásával és használatával saját osztály , ami az alapja a fejlődő alkalmazások könnyebben teszt, hibakeresés és fenntartani . Az osztályban olyan interfészek fejlesztése objektum-orientált alkalmazásokat. Én azt , hogy dolgozzon ki a grafikus felhasználói felület ( GUI ) a Swing komponensek fejlesztése valós GUI alkalmazásokat kezelni az eseményeket , adatok érvényesítéséhez , és feltölti tárgyakat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.