Fizikai mérések megjelenítésére alkalmas okostelefon alapú keretrendszer tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság szinte minden mobiltelefonban több lehetőség rejlik az egyszerű telefonhívásnál vagy SMS küldésnél. Teljesen természetes már számunkra, ha egy eszköz kamerával, WiFi adapterrel és egyéb olyan extrákkal, illetve szenzorokkal van ellátva, melyek egy hívás lebonyolításához nem szükségesek, de a növekvő felhasználói igényeket kielégítik, illetve lehetővé teszik ezen eszközök más területen történő alkalmazását is.

A rendelkezésre álló érzékelők számos látványos fizikai kísérlet megvalósítását is biztosítják, melyek közül néhányat Android operációs rendszert futtató eszközökön demonstrálok. Az androidos okostelefonok népszerűségének köszönhetően, a kísérletek otthon is könnyen elvégezhetőek.

Diplomamunkámban egy keretrendszer került kifejlesztésre, mellyel fizikai kísérleteket lehet elvégezni.

A keretrendszer rövid konfigurálást követően képes új kísérletek fogadására, a JavaFX gazdag grafikus elemkészlete segítségével pedig nagyon gyorsan lehet összetett, mutatós felületeket kialakítani.

Bevezetésre került a lokalizáció PC oldalon, a választható nyelvek között jelenleg magyar és angol szerepel. Megvalósításra került a WebSocket kommunikációs lehetőség, és végül egy új összetett kísérlettel is sikeresen bővült a keretrendszer.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.