Fizikai motor alapú Android alkalmazás továbbfejlesztése hálózati támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat célja egy Android platformon futó, fizikai motoron alapuló játékalkalmazás továbbfejlesztési lépéseinek bemutatása a tervezéstől a megvalósításig. A hozzáadott funkciók a hálózatkezeléshez kapcsolódnak, multiplayer játékmód használatát teszik lehetővé. Bluetooth és Wi-fi vezérlőt miden Android operációs rendszert futtató készülék tartalmaz, ezért a programnak ezek feletti kommunikációra kell képesnek lennie.

A dolgozat eleje áttekintést nyújt az Android platformról, az általa biztosított kommunikációs lehetőségekről, valamint a játék fejlesztése során felhasznált fizikai motorról.

Bemutatásra kerül a hálózati réteg protokollfüggetlen megvalósítási módja és az üzenetek feldolgozása során alkalmazott megoldások, valamint az ezekhez felhasznált tervezési minták.

A dolgozat végén az elkészült hálózati modul tesztelésének lépéseit mutatom be, ezt követően az üzenetküldés sebességéről írok – mely a jó játékélményhez elengedhetetlen. Zárásként összefoglalom az eredményeket és a továbbfejlesztési lehetőségeket veszem számba.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.