Fizikai motor alapú autós ügyességi játék tervezése és megvalósítása Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Összefoglaló

Az okostelefonok töretlen népszerűségnek örvendenek. Az életünk meghatározó szereplőjévé váltak. Sokoldalúságuknak köszönhetően rengeteg igényünket kielégítik, mint például emailezés, közösségi oldalak használata, böngészés, játékok és alkalmazások letöltése. Mindenki állandó összeköttetésben lehet ismerőseivel, első kézből értesülhet a nagyvilág híreiről, legfontosabb történéseiről.

A piacra dobott készülékek hardver erőforrások szempontjából nagyon nagy fejlődésen mennek keresztül. Egyre nagyobb tudással rendelkeznek a megnövekedett CPU-nak, GPU-nak, RAM-nak köszönhetően. A felhasználók úgy érezhetik, hogy egy miniatűr számítógépet birtokolnak, mely bárhol és bármikor rendelkezésükre áll.

A fejlesztők felismerték a hardver által nyújtott előnyöket, ezáltal szebb megjelenésű, nagyobb számításigényű alkalmazásokat is fejleszthetnek. A legnagyobb lehetőséget a fizikai motorok használata jelenti számukra. Egy engine megfelelő alkalmazásával a fejlesztők számára csak a csillagos ég szabhat határt.

Szakdolgozatomban megvizsgálom az Android platformra elérhető fizikai motorokat. Ismertetek közülük néhányat, majd egyet kiválasztva egy autós, ügyességi játékot tervezek és valósítok meg. A kiválasztott fizikai motort részletesebben is tanulmányozom, megvizsgálom a felépítését és bemutatom a használatához szükséges alapokat. Későbbiekben az alkalmazást kiegészítem szerver oldali támogatással, mely a többjátékos módhoz szükséges. Ehhez tanulmányozom és ismertetem a mobil készülékekre elérhető felhőszolgáltatásokat, melyekből egyet az alkalmazásomba is implementálok. Két különböző készüléken tesztelem az elkészült játék futási teljesítményét, majd az eredményt egy diagramon ábrázolom. A játék használatához szükséges információkat képekkel illusztrálom, hogy az átlag felhasználó is könnyedén kezelni tudja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.