Flash kezelő szoftvermodul készítése MC9S12G mikrokontroller-családhoz

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A feladat egy, a járműiparban használatos, elektronikus vezérlő egységekben (ECU – Electronic Control Unit) megtalálható MC9S12G (StarG) mikrokontroller-családhoz flash driver készítése a korábban, más vezérlőkhöz készített hasonló szoftverek alapján.

A programmodulnak konfigurálhatónak kell lennie úgy, hogy az MC9S12G mikrokontroller-család összes tagjának flash egységét képes legyen kezelni.

Az eszközök megismerése és bemutatása után, a programmodult specifikálni kell a Knorr-Bremse által meghatározott előírások alapján úgy, hogy az megfeleljen az ipari követelményeknek. Szükséges még a megfelelő IO interfész ismerete is, amelyet az elkészítendő modulnak a felsőbb rétegek felé kell nyújtania

A driver használatához szükséges konfigurációs fájlok elkészítése után a megfelelő fordítási környezet (make) összeállítása is a feladat része. Ehhez szükséges a mikrokontrollerhez használt Cosmic C fordító és a GNU make környezet megismerése is.

A céleszközre történő integráció után az elkészített a szoftver modult a VectorCast program segítségével tesztelni kell úgy, hogy lehetőség szerint az összes eset kipróbálásra kerüljön. Az esetlegesen talált hibák közöl a konzulens által meghatározottakat javítani kell.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.