Flexibilis nyomtatott áramköri lapok vizuális ellenőrzésének támogatása táblagép segítségével

OData támogatás
Konzulens:
Marosy Gábor Elemér
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Felgyorsult világunk egyik legjobban fejlődő ágazata az elektronika. Minden lehetséges személyes és ipari eszközt automatizálunk elektromos berendezések segítségével. E mellett az eszközök funkcióit folyamatosan bővíteni, méretüket csökkenteni szeretnénk, mindezt folyamatosan növekvő gyártási kapacitás mellett. Ilyen mértékű fejlődés mellett a gyártott termékek magas megbízhatósága és minősége ma már elengedhetetlen feltétele egy gyártó vállalat kedvező megítélésének és ezáltal versenyképességének. Ehhez minden sikeres vállalatnak precíz minőségbiztosítási és hatékony minőségellenőrzési rendszerre van szüksége.

Eme szakdolgozat keretében egy vállalat megbízásában az elektronikai gyártás egyfajta, beépítést megelőző minőség ellenőrzését támogató rendszert fogok tervezni és bemutatni. Alapját egy táblaszámítógép és egy ahhoz, általam írt szoftver, illetve pedálos periféria képezi. A rendszer emberi erőforrást is igényel, aki a terméket vizuálisan ellenőrzi, látható hibákat keresve azon, és mint útmutatásul, illetve hibabejelentésre használja a táblagépet a rajta futó szoftver segítségével.

Reményeim szerint ezzel a rendszerrel hatékonyan kiszűrhetjük a hibás darabokat, a visszacsatolás révén javíthatjuk a gyártás hatékonyságát és csökkenthetjük a vevői reklamáció esélyét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.