Floorball statisztikák nyilvántartása webes környezetben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szikora Béla
Elektronikai Technológia Tanszék

Mindennapjaink része a sport. Legtöbbünk hobbiszinten mozog, ugyanakkor a versenyszerű küzdelmek azok, melyeket a televízióban vagy az interneten követünk. Akiket igazán érdekel egy adott sportág, vagy egy mérkőzés, azok a közvetítéseket vagy a helyszínen megtekintett eseményeket akkor tudják igazán élvezni, ha a sportág és a résztvevők helyzetével is tisztában vannak. Ebben segít nekik egy adatbázis, melyben az őket érdeklő statisztikai információkat kereshetik meg. Jelen dolgozat célja egy ilyen adatbázis készítése a floorball sportágra specializálva, hiszen jelen pillanatban a magyar floorball közösség nem rendelkezik semmi hasonlóval, sem a csapatvezetőknek, edzőknek, sem a nézőknek nincsenek információk.

A fenti hiány pótlására elsőként felmértem a jelenlegi helyzetet, és az igényeket felhasználói szemszögből, átgondoltam, hogy mi érdekelné az adatbázist felkeresőket, kitaláltam, hogy a végeredménynek egy áttekinthető, egyszerűen használható oldalnak kell lennie. Ezután a leginkább elterjedt adatbázis modellekkel ismerkedtem meg, választottam ki a számomra megfelelőt. A következő lépés a tervezés volt, melynek során eldöntöttem, hogy a fejlesztés során a vízesés modellt követem majd, illetve végig igyekszem majd az MVC modellnek is megfelelni, majd megterveztem a kinézetet, az adatbázist, a szükséges táblákat, kapcsolatokat.

Miután megvoltak a célok, és fejlesztési irányok, elvek, alapok következett a fejlesztés, melyet HTML-ben, PHP-ban, HTML-be ágyazott PHP-ban és SQL-ben végeztem. A munka jelentős része volt a tesztelés, a funkciók helyességének vizsgálata.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.