Flottaalkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szeberényi Imre
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Ezen szakdolgozat témája flottaalkalmazás fejlesztés, egy mobiltelefonos kliens alkalmazás megtervezése és implementálása, továbbá egy háttérrendszer (szerver oldal) megtervezése és implementálása. A feladatok közé tartozik természetesen a két rendszer együttműködése, vagyis a mobiltelefonos kliens alklalmazás integrálása a szerver oldalhoz.

A piacon több szolgáltatás is jelen van, amik flottakezelő szolgáltatást nyújtanak főleg, de előfordulnak igen fejlett rendszerek is, amik nem csak a flottában lévő gépjárműveket tudják menedzselni, hanem javaslatot is tesznek ezek optimális szervezésére és költség optimalizására.

A mobiltelefonos alkalmazás minden előnyével és hátrányával rendelkezik egy flottaalkalmazás motorjának megtestesítésére, az én választásom a 3 legismertebb és legfejlettebb platform közül az Apple jól ismert iPhone platformja és az operációs rendszere az iOS.

A szerver oldali alkalmazás a jól ismert és rendkívül széles körben használt Spring és Spring boot technológiákra épül, mely nagyon egyszerűvé teszi manapság már a háttérrendszer fejlesztést, így ez a technológia lett flottaalkalmazásom kiszolgálójának alapja.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.