Flottamenedzsment és V2X jármű-kommunikáció kapcsolódási pontjai a gyakorlatban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Bokor László
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozatom témája Flottamenedzsment és V2X jármű-kommunikáció kapcsolódási pontjai a gyakorlatban. A flottamenedzsment már hosszú évek óta növekvő piacot jelent világban, ezért egyre több publikáció és értekezés jelenik meg vele kapcsolatban.

Ezek a tudományos cikkek mind hasonló rendszereket vázolnak fel, kisebb-nagyobb eltérésekkel, de egyik sem aknázza ki teljesen a manapság egyre komolyabb fejlesztéseket kapó, a közeljövőben potenciális technológiai előnyt jelentő V2X kommunikációt. A dolgozat során ki fogok térni a flottamenedzsment architektúrájának elméleti megfontolásaira és gyakorlati implementációira, továbbá kapcsolódási pontokat, fejlesztési irányokat keresek a rendszer különböző komponensei és a V2X kommunikációs technológiák között.

A flottamenedzsment egyik sarkalatos pontja a kommunikáció. A szakdolgozatom másik fele egy olyan alkalmazási rétegbeli protokoll vizsgálata és implementálása, ami ezt a kommunikációt vezényeli. Végezetül ennek a protokollnak a V2X környezetben történő felhasználására keresek gyakorlati lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.