Folyamatirányító és gyártásellenőrző szoftver fejlesztése a FESTO MS levegőelőkészítő sorozathoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kiss Bálint
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Az iparban jelenlévő cégeknek egyre fontosabb a gyártás minimális költsége és ideje, ennek érdekében pedig különböző rendszereket integrálnak a folyamataikba, amelyek irányítják, monitorozzák és felügyelik azokat.

A dolgozat célja, hogy bemutasson jelenleg is használt piaci megoldásokat az ipari folyamatirányítás és gyártásellenőrzés területéről, majd hasznosságuk tekintetében összevesse azokat, az elemzés után pedig egy konkrét feladaton keresztül bemutassa egy folyamatirányító és gyártásellenőrző szoftver fejlesztését. A dolgozat lehetséges fejlesztési irányok bemutatásával és az elvégzett munka értékelésével végződik.

A szoftverfejlesztés dokumentálásának keretien belül ismerteti a fejlesztés során fellépő döntések és hibák okait, utóbbiaknak pedig a megoldásait, illetve röviden összefoglalja a felhasznált technológiák működését.

A fejlesztett szoftver a FESTO MS levegő-előkészítő sorozat végszereldei összeszerelő munkaállomáson vizuális (2D kép, 3D modell, szöveg) információkkal segíti az ott dolgozók munkáját. Egy pick-to-light rendszerrel pedig támogatja az alkatrészek összegyűjtését. A szerelési folyamat végén pedig a modulokhoz tartozó, termékenként egyedi product key data mátrix kódjának beolvastatásával ellenőrzi, hogy az összeállított termék megfelel-e annak, amit a vevő rendelt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.