Folyasztószergőz kivonására alkalmas berendezés tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Molnár László Milán
Elektronikai Technológia Tanszék

Jelen diplomamunkám célja egy úgynevezett folyasztószergőz kivonására alkalmas berendezés (továbbiakban: hidegtest) tervezése, kivitelezése és bemérése. A hidegtest elkészítéséhez jártasságot szereztem abban a technológiában, amellyel az Infineon Technologies Cegléd Kft.-nél gyártanak. A cég munkatársainak ismereteit kiegészítve információt gyűjtöttem a termeléshez használt forrasztópaszta összetételéről és a forrasztáshoz alkalmazott vákuumkemencéről.

Az eltávozó és visszamaradó folyasztószer mennyiségének meghatározásához mérési eljárást terveztem. A megtervezett mérési eljárás alapján méréseket végeztem, a mérések eredményeit értékeltem, az értékelés alapján becslést adtam a megtérülés várható felső határára. A megtervezett mérési eljárás megfelelő arra, hogy ennek alapján a beépített hidegtest berendezés alkalmasságát is lemérje. A hidegtest berendezés alkalmasságának meghatározása alapján számítható a megtérülés várható határa.

Számba vettem a folyasztószer-maradványok által okozott hibákat és hibák kiváltó okait. Megvizsgáltam a hidegtest kemencén belüli (és kívüli) lehetséges helyeit, és a kialakításra legalkalmasabb formai és technológiai kivitelét. A hidegtest tervezéskor figyelembe vettem a hidegtest folyamatos, gyártás közbeni üzemeltetését, annak célszerűségét.

Legyártattam a megtervezett hidegtestet és megrendeltem a hidegtesthez szükséges csatlakozókat és csöveket. A legyártott hidegtestet forrasztókemencén kívüli elő teszteknek vetettem alá, megvizsgáltam beépíthetőségét. A beépíthetőség alapján a hidegtestet beépítettem a forrasztókemencébe és elvégeztem rajta a szükséges teszteket.

A hidegtesten elvégzett tesztek és mérések alapján javaslatokat adok illetve adtam a hidegtest alkalmasságáról és annak használhatóságáról.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.