Folytonos Integrációs rendszer felépítése

OData támogatás
Konzulens:
Knapp Ádám
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Rohanó világunkba egyre nagyobb hangsúlyt kap az automatizálás. Szeretnénk mielőbb elvégezni szoftverfejlesztéssel kapcsolatos feladatainkat, kerülni a mindennapos teendőket és inkább az alkotói tevékenységre fektetni nagyobb hangsúlyt.

A folytonos integrációs rendszereknek az a céljuk, hogy a már rutinná vált lépések okozta terhet levegye a vállunkról. Ennek köszönhetően a fejlesztésre fordítható idő is növekszik, hiszen nincsen szükség a különböző automatizált lépéseknél fejlesztői felügyeletre. Illetve attól sem kell félnünk, hogy véletlen valamilyen lépésen belüli teendőről megfeledkezünk: magától futtatásra kerül minden folyamot alkotó elem, a meghatározott beállítások alapján.

A feladat mindössze megtervezni a rendszert és onnantól kezdve a benne lévő elemi lépések a megfogalmazott körülmények fellépése esetén elindításra kerülnek. A folyamatok eredményességéről visszajelzést kapunk, így amellett, hogy kevesebb időt kell fordítani a felesleges iterációkra, a projektben elkönyvelt változtatások kódintegrációjának sikerességéről is azonnali visszacsatolást kapunk.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.