Fordítás közvetítő online rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Imre Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Diplomamunkám során egy komplett fordítási munkák közvetítésére és menedzselésére alkalmas rendszer tervezésének és kivitelezésének lépésein keresztül vezetem végig az olvasót a rendszer megfelelő funkcióinak kiválasztásától, a szoftverkörnyezetbe implementálásán át, a tesztelés és dokumentálás folyamatáig.

A rendszer a fordítási munkákat adminisztráló felhasználó számára felületet biztosít fordítási munkák feltöltésére, míg a fordítási munkákat elvégző nyelvi fordítók számára fordítástámogató felületet biztosít a munkák elvégzéséhez. A rendszer alkalmas a feltöltött fordítási munkák elosztott kiközvetítésére a bejelentkezett fordítók között. A fordítási munkák szétosztását optimális elosztással hajtja végre, úgy, hogy a szétosztott forrásnyelvű szöveg teljes lefordításának ideje a lehető legkisebb legyen. A forrásnyelvű szöveg lehetséges felosztásait egy optimalizáló algoritmus vizsgálja meg, majd meghatározza az optimális elosztását a szövegnek.

A rendszer szerver-kliens alapú online felület. Szerver oldalon php, mysql, míg kliens oldalon html és javascript alapokon működik. A rendszer nézetei és azok elrendezéséi dinamikusan tevődnek össze a felhasználó tevékenységétől és az adatbázisba mentett adatoktól függően. A felhasználó gépén csupán működő internetkapcsolatot és egy böngészőt követel meg a rendszer használata.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.