Fordítástámogató rendszer fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Jelen szakdolgozat egy dokumentum workflow modul, és egy referencia dokumentum tároló modul elkészítését írja le. Végigvezeti az olvasót a modulokat befogadó alkalmazás ismertetésétől kezdve, a meglévő elemek bemutatásán, az új modulok tervezésén, majd az implementációján keresztül, egészen a modulok elkészültéig.

Az első rész a memoQ nevű fordítástámogató rendszer ismertetéséről szól. Ennek keretében leírásra kerülnek mind a memoQ kliens, mind a memoQ Server alkalmazások alapvető funkciói, valamint esik néhány szó a szoftver technológiai környezetéről is.

A következő részek a már meglévő modulok működését írják le. Itt olyan fontos fogalmakról esik szó, amelynek ismerete nélkülözhetetlen a szakdolgozat további részeinek megértéséhez. Szó lesz arról, hogy mi is az a dokumentum workflow, mit értünk referencia dokumentumok alatt, stb.

A következő részben a feladatok leírására kerül sor, amelyből pontosan kiderül, hogy milyen funkciókat kell tudni ellátnia a megvalósítandó moduloknak. A tervezés során legelőször az új rendszerek felépítésével foglalkoztam. Mivel ez határozza meg pontosan a későbbi teendőket, ezért erre elég sok időt fordítottam. A dolgozat tervezést leíró fejezetében ismertetésre kerülnek a modulok egyes komponensei. Ezek után mindenki számára világossá válik, hogy az egyes komponensek implementációjakor milyen feladatokat kell majd megoldani.

A dolgozat utolsó nagy része a megvalósítás részleteit írja le. Ennek során kettő nagy rész különíthető el a feladatokból adódóan. Az első rész magának a dokumentum workflow rendszernek a megvalósításáról szól. Itt leírásra kerül minden olyan komponens, amely valamilyen módon kapcsolódik a workflow kezeléshez (dokumentum importálás, kézbesítés, workflow hurkok, manuális workflow változtatás, dokumentum történet). A második nagy rész minden olyan funkció megvalósítását bemutatja, amely szorosan kacsolódik az új referencia dokumentum tároló modulhoz (referencia dokumentum importálás, index sor kezelés, dokumentum módosítás, dokumentumok tartalmának visszaadása).

Az értékelés fejezetben röviden arról esik szó, hogy milyen előnyöket nyújtanak az új modulok a régiekkel szemben, és hogyan sikerült a feladat megvalósítása.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.