Forgalom menedzselésére alkalmas megoldások összehasonlítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Do Van Tien
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Napjainkban az Internet használata iránt egyre inkább megnövekedő kereslet és a technológiák rohamos fejlődése szükségszerűvé tette az internet szolgáltatók számára, hogy szolgáltatásaikat minél hatékonyabbá és hozzáférhetőbbé tegyék az előfizetők felé. A piacon uralkodó egészséges verseny következtében szükségessé vált a saját szolgáltatói hálózatok fejlesztése, korszerűsítése. Mind ezek mellett a korszerű szolgáltatásaikat versenyképes áron kell biztosítaniuk.

A fejlesztések és korszerűsítések számos, különböző technológia megalkotását vonták maguk után. Ezek közé tartoznak a különböző hatékonyságot javító megoldások, melyek segítségével gyors és versenyképes szolgáltatások jelennek meg a piacon. A technológiák fejlődésének következtében egyre nagyobb és nagyobb internetes forgalmakat bonyolítanak le a felhasználók, amely forgalmakat a szolgáltatóknak menedzselni kell. Ezen feladat ellátására különféle megvalósítási stratégiák születtek, melyek közül az egyik legelterjedtebb az MPLS technológián alapuló forgalommenedzselés.

Ezen feladat elvégzésére a szolgáltatók különféle eszközöket használnak, amelyek alkalmasak a rendkívül nagy hálózati forgalmak menedzselésére, irányítására.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.