Forgalomszámlálást segítő alkalmazás fejlesztése .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Nagy Ákos
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A videófájl-alapú forgalomszámlálás egy olyan feladat, amelyet számítógépes támogatással és egy megfelelően elkészített célszoftverrel nagy mértékben meg lehet könnyíteni. Különösen akkor, ha felmerül az igény a számlálási feladatok projektekbe szervezésére és azok menedzselésére. Az internet adta lehetőségeket a vastagkliens alkalmazások használhatóságával ötvözve fejleszthetünk olyan szoftvert, ami megoldást ad ezekre a kihívásokra.

Munkám során a .NET platform és a felhasznált technológiák megismerését követően egy – a fenti kritériumoknak megfelelő – vastagkliens-alkalmazás fejlesztésében vettem részt. Dolgozatomban az architekturális megfontolások és az azokat támogató keretrendszerek tárgyalása után bemutatom a szoftver néhány alapvető funkciójának implementációs lépéseit, nagy hangsúlyt fektetve a megfelelő minőségű felhasználói felületek kialakítására.

A dolgozatban tárgyalt keretrendszerek és technikai megvalósítások más .NET platformra épülő vastagkliens alkalmazás fejlesztése esetén is felhasználhatók, beleértve a megjelenítéshez kapcsolódó megoldásokat is, hiszen számos olyan területet érintenek, amik általánosíthatók.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.