Forgó jeladó fejlesztése autóipari alkalmazásra

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Plesz Balázs
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Az autóipar számos technológiai fejlődést eredményez és emellett komoly technikai kihívásokat állít a mérnökök elé. Manapság az autógyártók a nagy gyártási darabszám megtartása mellett egyre több biztonságkritikus alkalmazást és kényelmi szolgáltatást integrálnak termékeikbe. Kormány szervórendszerek kapcsán felvetődik a kérdés, mi a felhasználó elvárása, igénye.

Az autonóm kormányzású járművek elterjedéséig a kormányzási érzés múlik a szervómotor hajtásán, szabályozásán. Emellett a kormányzás biztonsága az alapvető cél. A rendszer fejlesztésére mind gazdasági, mind technikai értelemben igény van.

A motor pozícióját szenzorrendszer segítségével mérhetjük és tehetjük elérhetővé a motorszabályozás számára. A különböző autóipari környezetben használt megoldások áttekintését követően a dolgozat a mágneses elven alapuló rotor szöghelyzet érzékelők fej- lesztésével foglalkozik.

A dolgozat célja, hogy leírja több prototípus tervezésének menetét, tesztelésükhöz szükséges mérési környezet tervezését és kialakítását. Az elvégzett mérések eredményeit felhasználva javaslatot teszek a megfelelő optimalizálási lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.