Forma 1-es alkalmazás fejlesztése Univerzális Windows Platformra

OData támogatás
Konzulens:
Tóth Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A Forma 1 az autóversenyzés legmagasabb kategóriája és egyúttal a legnépszerűbb is. A sportág televíziós közvetítéseit több százmillióan követik versenyhétvégéről-versenyhétvégére világszerte. A versenysorozat számos nagydíjból áll, a világ minden táján megtalálhatóak a versenyekre kialakított pályák. 1950 óta évente megrendezik a világbajnokságot, amelynek keretében a futamok eredményei alapján minden évben avatnak egy egyéni és egy konstruktőri (csapat) világbajnokot.

A sportág rajongói számára kiemelt fontosságú, hogy lépést tudjanak tartani a száguldó cirkusz életét meghatározó legfrissebb hírekkel, nyomon követhessék az éves bajnokság során meghatározó statisztikai adatokat. A szakdolgozatom keretében célommá vált, hogy létrehozzak egy olyan alkalmazást, amelyben egy helyen tudjuk megtekinteni a pontversenyek állásait, részletes információkat kaphatunk a pilótákról és a csapatokról, elemezhetjük a futamok végeredményeit, megtekinthetjük a versenyek naptárát és lehetőségünk adódik a legfontosabb hírek nyomon követésére is.

A szakdolgozat készítése során egy olyan adaptív alkalmazás elkészítését kiviteleztem, amelyet a számunkra legkényelmesebb eszközről használhatunk, ezért esett a választásom az Univerzális Windows Platformra. Legyen szó akár okostelefonról, táblagépről, asztali számítógépről vagy a kiterjesztett valóságba elkalauzoló Hololens-ről, a Windows platform megteremti a közös alapot amire építhetünk.

A munkám során megismerkedtem egy sokszínű platformmal, amelyre szívesen készítek újabb alkalmazásokat a későbbiekben. A szerzett tapasztalatokat kamatoztatni fogom a jövőben is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.