Formula Racing Team telemetria rendszer megvalósítása hangcsatornával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Magyar Gábor Béla
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A Formula Student versenysorozat egy formaautó sorozat, melynek keretében egyetemista diákok mérhetik össze tudásukat egy hobbi versenyautó megtervezésében, megépítésében, és finanszírozásának biztosításában. A műegyetem diákjaiból szerveződött csapat, a BME Formula Racing Team 2008 óta indul a sorozat versenyein, meggyőző eredményekkel.

Az idei év során én is csatlakoztam a csapathoz, ahol a feladatom az volt, hogy a jelenlegi, a csapattagok által kevésbé ismert nyelven íródott telemetria rendszerét egy modern, és jobban elterjedt programnyelven valósítsam meg, továbbá tervezzek egy programot, ami VoIP kommunikációt biztosít a versenyautóval.

A feladat a .NET keretrendszerben, C\# nyelven oldottam meg, WPF és XAML alapú grafikus megjelenítást használva. A program a grafikus megjelenítést és az adatok kezelését külön szálon futtatja, a kód logikai tagoltságért interfészek felelnek. A VoIP kommunikáció 8 kHZ-es, 16 bit-es PCM formátumban történik, az adatok küldéséért és fogadásáért NAudio könyvtár függvényei felelnek. A program tesztelését a versenyautó hiányában helyben generált adatokkal végeztem.

A csapattal való közös munka a jövőben sem áll meg, a program tesztelésre fog kerül a versenyautóval, az eredmények alapján pedig eszközölve lesznek a szükséges módosítások.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.