Free Viewpoint Television (FTV) szolgáltatás vizsgálata IP multicast hálózatokban

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Huszák Árpád
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A Free Viewpoint Tevelision (FTV) egy új generációja a televíziózásnak, ami a jelenleg működő rendszerekre épít. Legfőbb újdonsága, hogy a felvett műsort a tér olyan nézőpontjából nézheti meg a néző, amilyenből csak szeretné. Ezt a nézőpontot a műsor közben bármikor dinamikusan változtathatja.

A rendszer megvalósításához sok kamerával kell rögzíteni egyszerre a műsort, majd ezek képeiből a virtuális nézőpontok képeit is elő tudjuk állítani. Mivel a témával sokan foglalkoztak a múltban, már rendelkezésre állnak különböző képalkotási módszerek ennek megvalósításához.

Szakdolgozatomban bemutatom az FTV szolgáltatást, a megvalósításához szükséges kamerarendszert, a képalkotási és rögzítési módszereket, az ehhez szükséges kódolást, valamint a szükséges hálózati infrastruktúrát. Később a szolgáltatás nehézségeivel foglalkozom, majd ismertetem új módszereimet az FTV szolgáltatás minőségének javítására. Ezeket az új módszereket egy szimulációs környezet segítségével kipróbálom, méréseket végzek, majd a kapott eredmények alapján értékelem őket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.