Front-end fejlesztése nagyvállalati dokumentumkezelő rendszerhez Wicket keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A szakdolgozat során a feladatom egy komplett dokumentumkezelő rendszer kifejlesztése volt. Ebbe három komponens tervezése és fejlesztése tartozott bele: a webes felület, amit a felhasználók használnak a funkciók elérésére, egy backend rendszer, ami tartalmazza az üzleti logikát és kezeli a katalóguscédulák adatbázisát, és egy Content Manager, amely a feltöltött fájlokat kezeli és tárolja. Az alkalmazást Java EE alapokon írtam, a webes felületet pedig a Wicket keretrendszer segítségével készítettem el.

Manapság nagyvállalati cégek dokumentumkezelését nem lehet egy megfelelő informatikai megoldás nélkül elvégezni, hiszen a ma felmerülő igények pusztán a papír-alapú adminisztrációt és üzemeltetést lehetetlenné teszik. A szakdolgozatom erre a problémára kínál egy egyszerű, de hasznos megoldást: a megfelelően digitalizált dokumentumokat fel tudjuk tölteni a rendszerbe, tudunk keresni, le tudjuk őket tölteni és ügyfelekhez és/vagy projekthez is tudjuk őket rendelni. Nem szükséges az irattárban (vagy kisebb cégeknél dossziékban) keresgélni az adott dokumentumot: a felületen egy-két kattintással tudunk rákeresni bármilyen dokumentumra, bármilyen attribútum szerint.

A dolgozatomban részletesen bemutatom az általam használt technológiákat, nagy hangsúlyt fektetve a Java EE platform és a Wicket keretrendszer bemutatására. Ezután részletezem az egész rendszer architektúráját, beleértve a komponensek szerkezeti felépítését, és az egymás közötti kapcsolatokat is.

A dolgozat utolsó fejezeteiben kiterjedt tesztelést végzek az egész rendszerre vonatkozóan, és ezekből megpróbálok konzekvenciákat levonni a későbbi üzemeltetés és használat szempontjából.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.