Furulya MIDI-kontroller tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Fiala Péter
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Szakdolgozatom témája egy furulya MIDI-kontroller hardver fejlesztése, mely MIDI interfészen keresztül csatlakoztatható szintetizátorhoz.

Célom az, hogy működő, játékra alkalmas hangszert hozzak létre, mely egy hatlyukú furulyához hasonlóan használható, a MIDI interfész pedig lehetőséget biztosít a játék rögzítésére, valamint változatos, különleges hangszínek használatára.

A hardver fújáserősséget mér, valamint az oldalfuratok beállítható paraméterei (furatátmérő, furatpozíció, a furulya hossza) alapján tetszőleges fogásra kiszámolja a megszólaló hang alaphangját, és ebből midi üzenetet állít elő, amit a szintetizátor értelmez, és előállítja a hangot.

A furulya paramétereit a hardverhez tartozó kezelőfelületen adhatjuk meg, amelyet első lépésben PC oldalon implementálok, a hardvert pedig soros interfészen csatlakoztatom majd. Ennek elkészültével a kezelőfelületet egy külön hardveren valósítom majd meg, mely szabványos MIDI kimenettel rendelkezik majd.

A hangszert igyekszem úgy tervezni, hogy az a későbbiekben bővíthető legyen, más fúvós hangszerek, pl. rézfúvósok emulálására, így az univerzális MIDI wind kontrollerként legyen majd használható.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.