FusionR számlázás, részösszeg generálás funkció megvalósítása a tömeges számlázás során

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Dobrowiecki Tadeusz Pawel
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

FusionR számlázás, részösszeg generálás funkció megvalósítása a tömeges számlázás során.

A FuisonR termékcsalád számlázó (Billing) modulja felel, többek között, a nagy mennyiségű ügyfél fogyasztási adatok alapján előállított tételek összegzését, illetve a megrendelők és a törvényi szabályzás alapján meghatározott számlakép előállításáért.

Ennek része a részösszeg generálás, ami a FusionR árazó modulja által készített árazott tételek, illetve az ügyfél folyószámlájáról érkező egyenleg tételek hierarchikus összevonását végzi különböző attribútum bontások alapján. Vagyis a számlaképen megjelenő különböző szintű tételek, mint. a különböző egységárú forgalmi és alap díjak, valamint ezek ÁFA összesítőinek az előállítása.

A megoldásnak elég általános kell lennie ahhoz, hogy eltérő környezetekben is felhasználható legyen. Olyan leíró hierarchiát kell definiálni, ami az adott környezet specifikus összegzéseket, illetve bontásokat tartalmazza. Pl. vízműves környezetben az adott hónapra vonatkozó fogyasztott víz és csatornadíjak, és alapdíjak, ezek összegzése ÁFA szerint, és a teljes összege, valamit a fogyasztások összegzése mérőóra szerint. Telekommunikációs környezetben a hívások forgalmi díjai időszakok alapján, és szintén ÁFA szerinti, és teljes összegzés.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.