Futárszolgálat csomag szállítási folyamatának támogatása SAPUI5 alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A szakdolgozat témájának kiválasztásánál fontos szerepet játszott egy új technológiának az elsajátítása, amely üzleti folyamatok széleskörű fejlesztését teszi lehetővé. A vállalatok folyamatos működésének célja költséghatékony folyamatok üzemeltetése mellett a lehető legmagasabb színvonalú szolgáltatás nyújtása. A szakdolgozat részletesen fogja tárgyalni egy futárszolgáltatást nyújtó vállalat papíralapú működésének a digitális munkavégzésre való átállását.

A technológiai fejlődés lehetővé teszi a teljes adminisztráció és háttérfolyamatok digitális kezelését. Ahhoz, hogy megfelelően megértsük az üzleti környezetet, valamint a rendelkezésre álló fejlesztési lehetőségeket a célok leghatékonyabb elérésének érdekében feltérképezzük úgy a futárszolgálat működését, mint a piacon elérhető, már létező technológiai megoldásokat. A felmérések alatt összegyűjtött információk alapján felsorakoztatjuk az érveket és ellenérveket az egyedi fejlesztés és az elérhető megoldások között. Látni fogjuk, hogy a szakdolgozat keretén belül vizsgált üzleti környezet és folyamatok fejlesztésének szempontjából a dobozos megoldások nem alkalmasak az igények kielégítésére, ezért az egyedi fejlesztés mellett döntöttünk. Az üzleti folyamatok olyan technológia kiválasztását követelik meg, amely egyaránt használható mobil platformon, valamint irodai környezetben. A szakdolgozat részletesen tárgyalni fogja a mobil alkalmazás működését illetve annak a teljes üzleti környezetre való kihatását. Részletesen ismertetni fogom úgy a frontend, mint backend fejlesztése alatt meghozott tervezői döntéseket, a mobil alkalmazás fejlesztése során felhasznált technológiákat (SAP UI5, OData) valamint az adatokat szolgáltató komponens bemutatását.

Az itt bemutatott technológia és fejlesztési részletek eredményeképpen egy olyan teljes körű funkcionalitással rendelkező alkalmazást kapunk, amely valós üzleti környezetben használható minden olyan cég számára, aki a szakdolgozatban bemutatott üzleti tevékenységet folytatja.

Végeredményképpen összefoglalom és kitérek úgy a technológiában, mint az alkalmazás fejlesztésében rejlő előnyökre és továbbfejlesztési lehetőségekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.