Futárszolgáltatást támogató platform készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az internetes vásárlás térhódításával egyre nagyobb igény mutatkozik a megrendelt termékek gyors házhozszállítására, legyen szó akár egy használati termékről vagy egy munkahelyi ebédről. Egy-egy cég hatalmas versenyelőnyre tehet szert, ha a termékét a versenytársainál gyorsabban tudja kiszállítani, hiszen így egységnyi idő alatt több rendelést tud befogadni, ezáltal növelve a profitját.

A gyorsabb kiszállítás elérésének egyik lehetséges módja, ha egy informatikai rendszer segítségével követjük nyomon a futárjainkat és a kiszolgálási folyamatokat. Így részletes statisztikát és átfogó képet kaphatunk a szolgáltatásunk működéséről, valamint jobb üzleti döntések meghozatalához is hozzásegíthet minket, akár automatizáltan is.

A rendszer alapötletét egy valós felhasználói igény adta, mivel több étteremtulajdonossal való egyeztetés után az a probléma körvonalazódott, hogy mind az átláthatatlan kiszállításra és a futárok nyomon követhetetlen munkájára panaszkodtak. Így fogalmazódott meg bennem az ötlet, hogy okostelefonok használatával egyszerűsíteni és korszerűsíteni lehetne a kiszállítással foglalkozó iparágat.

A diplomamunkám keretében egy ilyen futárszolgáltatást támogató rendszer fejlesztését mutatom be, részletesen kitérve a rendszer korai megtervezésére, az elkészült komponenseinek részletes bemutatására, valamint a fejlesztés során használt automatizált tesztelési módszerekre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.