Futárszolgáltatást támogató platform készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az étkezés a Maslow-piramison is a legfontosabb szükségletek szintjén szerepel. Felgyorsult világunkban sokszor legegyszerűbben ételrendeléssel tudjuk ezt az igényünket kielégíteni. Fontos azonban, hogy ez az egyszerűnek tűnő megoldás ne nehezítse az életünket. A futárok kapacitásának szuboptimális kihasználása, az éttermek által használt elavult menedzsment módszerek, informatikai rendszerek használatának hiánya könnyen oda vezethetnek, hogy a kényelmesnek induló pizzarendelés egy több órás éhesen történő várakozásba torkollik.

A probléma részleteit megismerve egy szoftver fejlesztésére vállalkoztunk szaktársammal, Szénási Barnabással. Az éttermek számára egy helyi kiszállítást menedzselő platform bevezetésével, illetve a munkájukat egy központosított futárszolgáltatással megsegítve jelentősen javíthatjuk az ételrendelők felhasználói élményét. A rendszer számos problémát old meg: futárok nyomon követése, kiszolgálási igények egyszerű nyilvántartása, feladatok kiosztása, optimalizálás. Így nem csak az éttermek számára nyújtunk értéket, hanem a komplex ételkiszállítási folyamatot valóban gördülékenyebbé tehetjük.

Külföldön már korábban, a publikáció idejében Magyarországon is megjelentek hasonló kezdeményezések vállalkozásokként. Az álalunk fejlesztett rendszer ezektől kis mértékben eltér, a végleges megoldás formálásában fontos szerepet játszik. Érdemes lehet vállalkozást építeni a szolgáltatásra, annak fél éves éles tesztelése után.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.