Futóedzéseket kezelő alkalmazás fejlesztése korszerű webes technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az okostelefonoknak köszönhetően számos, szenzorokból származó adat könnyen hozzáférhetővé, és egyszerűen megoszthatóvá vált. Ezen adatok tárolása, feldolgozása és vizualizációja segítheti a felhasználót tevékenységeinek áttekintésében, hatékonyságának növelésében. A hétköznapi tevékenységek modern technológiával való támogatásának egy lehetséges példája egy futóedzéseket kezelő alkalmazás. Egy edzés során számos különböző adat gyűjtésére van lehetőség, a megfelelő szoftver hiányában azonban ezen adatok nem elérhetőek a felhasználó számára visszakereshető, megjeleníthető formában, ezáltal nem szolgálnak hasznos információval.

E szakdolgozat egy futóedzéseket kezelő alkalmazás megvalósítását mutatja be, részletesen ismertetve az implementáció során felhasznált kliens- illetve szerveroldali kurrens technológiákat. A webes technológiákon alapuló, full-stack alkalmazás felhőalapú szolgáltatásokat használ, valamint „serverless” architektúra szerint épül fel. A felhasználandó adatok gyűjtéséért egy Android rendszerre fejlesztett kliens felel, melynek elkészítésébe a dolgozat szintén betekintést nyújt. Az elkészült alkalmazás segítségével a felhasználó megtekintheti rögzített edzéseinek útvonalait, releváns metrikáit.

A dolgozatban ismertetett technológiák és alkalmazásuk bemutatása jó alapként szolgálhat hasonló, modern webes alkalmazások működésének megértéséhez, implementációjához.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.