Fuvaradminisztráló webalkalmazás fejlesztése Spring és React felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A webalkalmazások mindennapi életünk részévé váltak. A statikus weboldalakat interaktív felhasználói felületek váltották le, melyek a legkülönbözőbb szolgáltatásokat nyújtják felhasználóik számára. A webfejlesztés egy művészet-szerű tevékenységből egy gyakorlatias, tervezést igénylő folyamattá vált. Az intuitív használaton és funkcionális működésen túl fontos szerepet kap a karbantarthatóság és az újrafelhasználhatóság is. Ennek köszönhetően mára számos szerver- és kliensoldali technológia és keretrendszer áll rendelkezésre, melyek képesek a leggyakrabban felmerülő igények kielégítésére.

Jelen dolgozatban egy Spring alapú szerver, valamint egy erre épülő React alapú kliens alkalmazás tervezését és megvalósítását demonstrálom egy különjáratos buszutak lebonyolításával foglalkozó vállalkozás adminisztrációs rendszerének példáján keresztül.

A megvalósított alkalmazás képes a járművek, személyek, javítások és járatok nyilvántartására, valamint a járművek legutolsó ismert helyzetének egy térképen való megjelenítésére. A nyomkövetés megvalósítása kapcsán egy egyszerű eszközt is készítettem, mely képes a helyzetének rendszeres jelentésére.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.