GPS adatgyűjtő tervezése mikrokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Diplomamunkám célja egy GPS-es adatgyűjtő rendszer megvalósítása mikrokontroller alkalmazásával.

A GPS-ek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a technológia egyszerűsödésének és elterjedésének, valamint a modulok utóbbi időben való csökkenő árának köszönhetően. Az okos eszközökben, drónokban, robotokban egyre gyakrabban alkalmazzák őket. Elegendő, ha a (közel)jövő mérnöki áttörésére, az önvezető autók bevezetésére gondolunk, amelyek a navigációhoz GPS modulokat használnak. Választásom azért esett erre a témára, mert szerettem volna megismerkedni ezzel a technológiával.

A dolgozat a GPS technológia elméleti ismertetésével indul.

A második fejezetben felvázolja a teljes rendszer specifikációját, felépítését, megindokolva az egyes alkatrészek alkalmazásának okát.

Ezt követően bemutatja a diplomamunka keretein belül elkészített elsődleges nyomtatott áramkör hardveres tervezését. Az alkalmazott eszközök kiválasztásával és ismertetésével kezd, kitér a kapcsolási rajz, a nyomtatott áramköri tervek megvalósításának folyamatára, majd beszámol a nyomtatott áramkör forrasztása és élesztése folyamán tapasztaltakról.

A negyedik fejezet számot ad a kiegészítő nyomtatott áramkör tervezésének menetéről, a harmadik fejezet szerkezetével azonosan tárgyalva az egyes megvalósítási műveleteket.

Az ötödik fejezet ismerteti a projekt szoftveres tervezését.

A dolgozat az elvégzett munka értékelésével és a továbbfejlesztési lehetőségek tárgyalásával zárul.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.