GPS handover előrejelző rendszer adatbázis szinkronizálása kliens--szerver alapon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Jeney Gábor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozatom témája egy, a Mobil Innovációs Központ által kifejlesztett szoftver implementáció, mely GPS alapú, predikciós módszerekkel valósít meg hálózatváltást mobil eszközök számára, különböző vezetéknélküli hozzáférési hálózatok között. A rendszer a MIPv6 / NEMO protokollra épül.

Munkám során megismerkedtem a működés alapjául szolgáló hálózati protokollokkal, tanulmányoztam a rendszer működését. Ennek ismeretében megalkottam egy kiegészítő segéd modult az eredeti rendszerhez, mely az általa használt adatbázis megfelelő információit szinkronizálja az egyes mobil terminálok között egy közvetítő szerver segítségével, kliens – szerver architektúrát használva.

Részletes ismertetem a tervezési megfontolásokat, az alrendszert alkotó modulok felépítését és kapcsolatukat, a kidolgozott megoldás működési módját. Beszámolok az implementált program tesztelési eredményeiről, skálázhatósági szempontból egy elméleti számolást végzek el. Végül, de nem utolsó sorban rávilágítok a program hiányosságaira és felvázolok néhány továbbfejlesztési lehetőséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.