GSM alapú bázisállomás fejlesztése vezeték nélküli szenzorhálózatokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Marosy Gábor Elemér
Elektronikus Eszközök Tanszéke

Érzékelők, szenzorok az élet minden területén megtalálhatók. Ezen eszközök felhasználásával különböző mérések végezhetők, valamint vizsgálni lehet bizonyos események bekövetkezését. Ahogy a technika fejlődik, és az igények növekednek, egy adott környezetnek egyre több paraméterét kell tudni vizsgálni és feldolgozni. Ezt a célt szolgálják a (vezeték nélküli) szenzorhálózatok, ahol az egyes funkciót megvalósító eszközök képesek kommunikálni egymással, információt, mérési adatokat továbbítani egymás között. Fontos, hogy a mérések kiértékelése ne a helyszínen történjen, emiatt a szenzorhálózatokat rendszerint összekapcsolják valamilyen távközlő hálózattal.

A diplomamunka célja egy GSM alapú bázisállomás fejlesztése, amely kapcsolatot teremt a szenzorhálózat és az operátor között, valamint egy felhasználói felület (GUI) létrehozása, amelyen keresztül vezérelhető ez a GSM modul.

Fontos dolognak tartottam az automatikus adatlekérdezést és tárolást, így az operátorra kevesebb feladat hárul. A rendszer ennek megfelelően terveztem meg és hoztam létre.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.