GSM mobiltelefon tervezése és megvalósítása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Max Gyula
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Mai felgyorsult világunkban a kapcsolattartás és szórakozás legfőbb eszközévé a mobiltelefonok váltak. Rohamos fejlődésükkel átalakították mindennapi életünket.

Szakdolgozatom feladata egy PIC mikrokontroller alapú GSM mobiltelefon fejlesztése. A megtervezett mobiltelefon egy egységből áll, mely GSM technológián keresztül csatlakozik fel a hálózatra.

A dolgozat a GSM kommunikációs technológia ismertetésével kezdődik. A hardver ismertetése több fejezeten keresztül zajlik. Először ismertetem az alkatrészeket és kiválasztásuknál tett megfontolásaimat. Utána részletesen leírom a kapcsolási rajz megtervezésének lépéseit, különös tekintettel az ott elkövetett hibákra, hiányosságokra. Kiemelt hangsúlyt fektettem a tápegységekre, mert folyamatosan változó feszültségszint esetére kellett terveznem. Egy rövid fejezetben kitérek a nyomtatott huzalozású lemez elkészítésénél tett speciális igényekre, és az élesztés során szerzett tapasztalatokra.

Ezután következik a rendszerhez írt szoftver bemutatása, modulonkénti lebontásban végigvezetve.

Végül az elkészült rendszer teszteléséről esik szó, majd a további fejlesztési lehetőségek és irányok is bemutatásra kerülnek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.