GSM-R rendszerek vizsgálata

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Imre Sándor
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Ebben a szakdolgozatban a vasúti rádiós kommunikáció legújabb fejlesztéseit és lehetőségeit szeretném bemutatni, melynek fejlesztésében magam is részt veszek a Nokia Siemens Networks budapesti R&D részlegén. Ez a GSM-R rendszer.

A második fejezetben egy átfogó képet szeretnék nyújtani a GSM-R rendszerről és annak hátteréről. Bemutatom az ERTMS rendszert és annak fő munkásságait.

A harmadik fejezetben a GSM-R történetéről szeretnék átfogó képet nyújtani. Bemutatom a GSM rendszer történetét, és sikerét, mely a GSM-R alapjául szolgál, és arra is rámutatok, hogy ez miért van így. Végül szó esik a GSM-R múltjáról is.

A negyedik fejezet megpróbálja összefoglalni a GSM-R specifikációjában foglalt követelményeket, és funkcionalitásokat, valamint azok helyes működését.

Az ötödik fejezet a GSM-R rendszer hálózati struktúráját mutatja be. Szó esik a hardver architektúráról, a rendszer alrendszereiről és azok feladatairól. Az utolsó alrendszer leírása a következő fejezetben folytatódik, bemutatva azt a területet, ami a munkám tárgyát képezi.

A hatodik fejezetben folytatom az előző fejezetben megkezdett leírását annak az alrendszernek, melyet NSS-nek hívunk. Bemutatok egy megfelelően választott problémát, és annak tanulságos megoldását, illetve tesztelési lépéseit.

Az utolsó fejezet a GSM-R rendszer jövőbeni lehetőségeiről szól.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.