GWT és JSP alapú webes rendszer migrálása Angular keretrendszer használatára

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az elektronikus ügyintézés egyre nagyobb szerepet tölt be az emberek életében. Segítségével egyszerűvé tehetők folyamatok, valamint lehetőség nyílik feladatok automatizálására is.

A 2008-ban készült Törökbálinti Testületi adatTár, azaz TTT egy elektronikus ügyintézést megkönnyítő szoftverrendszer. A TTT-t a készítésekor korszerűnek számító technológiák felhasználásával fejlesztették, azonban ezeknek egy része napjainkra elavultnak számít. Így szükségessé vált a rendszer modernizálása. Ennek az első fázisa a frontend modernizálása, azaz a GWT és JSP alapú frontend migrálása Angular keretrendszer használatára. A diplomatervemben ezen migrálás menetét, a felmerülő nehézségeket, döntéseket és megoldásokat fogom ismertetni.

A modern webes technológiáknak köszönhetően, a kliens és a szerver oldali felület jól különválasztható és a számítások egy része kliens oldalon elvégezhető, melyhez az Angular keretrendszert használom. Munkám során megtervezem a backenden és a frontenden is követendő átalakítási koncepciókat, így az eredmény egységes és jól strukturált. Ezt követően implementálok egy fordítás idejű kódgenerátort az egyszerűsített fejlesztés érdekében, majd elvégzem a backenden szükséges átalakításokat, valamint megtervezem és megvalósítom az erre illeszkedő frontendet.

Az általam elvégzett átalakításoknak és a migrálásnak köszönhetően a TTT ma már egy viszonylag korszerű és modern rendszernek számít.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.