GWT-alapú kollaborációs alkalmazás projekt- és feladatkezelő moduljának kifejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Budai Péter István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban a desktop alkalmazások helyét egyre inkább átveszik a webes technológián alapuló megoldások, melyek operációs rendszertől és fizikai helytől független munkavégzési lehetőséget nyújtanak. Ezen alkalmazások fejlesztésének az egyik elterjedt eszköze a JavaScript programozási nyelv. Ennek a nyelvnek sok hátránya van (nem igazán alkalmas debuggolásra, típusos fejlesztésre, stb.), mely problémákra megoldást jelent a Google Web Toolkit. Segítségével a Java nyelven megírt kódból JavaScript fordítódik, ezzel kiküszöbölve az előbb említett nehézségeket.

A szakdolgozatom témája egy, a tanszéken fejlesztett kollaborációs alkalmazás feladatkezelő moduljának kifejlesztése volt, amely az előbb említett GWT technológián alapszik. Ennek a modulnak a feladata projektek/feladatok kezelésére, felhasználókhoz rendelésére, sorrendezésére, felhasználók jogosultságainak kezelésére, stb. .

Eme szakdolgozatban dokumentációjában kezdetben ismertetem a használt technológiákat (GWT, RPC, AJAX, JPA, stb.), ezt követően részletesen bemutatom a tervezés folyamatát, ezen belül a program osztályszerkezetének megszerkesztését, ezzel együtt az adatbázis sémájának megtervezését (JPA használatával). Következő lépésben ismertetem az implementáció folyamatát, külön a szerver-oldalét és a kliens-oldalét, majd az elkészült program használatát felhasználói szempontból.

Utolsó lépéseként értékelem az elkészült programot, bemutatom a tesztelés folyamatát, valamint a továbbfejlesztési lehetőségeket, mivel az elkészült modul még sok új funkcióval egészíthető ki, végül ismertetem a távlati elképzeléseimet a projekttel kapcsolatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.