GWT-alapú kollaborációs alkalmazás felhasználói-felület-keretrendszerének kifejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Hartung István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban a web alkalmazások és desktop alkalmazások közötti határvonal egyre inkább kezd elmosódni a web fejlesztési technológiák fejlődésének és az elérhető sávszélesség ugrásszerű növekedésének köszönhetően. Ebben az új környezetben egyre inkább kezdik kiszorítani az asztali alkalmazásokat az olyan web alkalmazások, amelyek gazdag kezelőfelülettel rendelkeznek, és amelyek kliensei a hagyományos régi típusú technológiával szakítva AJAX (Asynchronous JavaScript and XML) módszerrel kommunikálnak a szerverrel, ezáltal a folyamatosság érzését adva a felhasználó számára.

Ezek az AJAX web alkalmazások új megközelítést kívánnak a fejlesztőktől, architektektől is, hiszen sok korábban egyértelműnek vett paradigma nem teljesül rájuk.

Főként ilyen jellegű alkalmazások fejlesztésére alkotta meg a Google a Google Web Toolkit (továbbiakban GWT) eszköztárat, amely jelenleg is folyamatosan fejlődik.

A diplomamunka célja egy olyan keretrendszer kialakítása a Google Web Toolkit környezet segítségével, amely hatékonyan támogatja a szoftverfejlesztési folyamatot a kliensoldali rész fejlesztése során. Maga a GWT ugyanis nem nevezhető keretrendszernek, csak eszköztárnak.

A keretrendszer elsődleges céljai az alábbiak:

• Lehetőséget kell biztosítania új képernyőmodulok egyszerű és gyors hozzáadásához.

• Átlátható rendszert kell képeznie, amely könnyen módosítható vagy továbbfejleszthető

• Támogatnia kell az automatizált tesztelést

• Támogatnia kell az internacionalizálást

• Támogatnia kell a hagyományos weboldalakon megszokott History műveleteket

• Biztonságosnak kell lennie

• Gyorsan kell működnie

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.