Geofencing és beacon technológiák vizsgálata és megvalósítása a Parkl alkalmazásban

OData támogatás
Konzulens:
Tóth Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A társadalomban manapság nagyon nagy szerepet játszanak a mobiltelefonok, amik elengedhetetlen eszközök mind a magánéletünkben, mind pedig a munkánkban. Ezen belül is egyre több esetben használjuk a helyzetmeghatározó szolgáltatását.

A Parkl a városi parkolás új, innovatív világával foglalkozik, ahol kihasználatlan parkolóházak, hotelek parkolóit nyitják meg a nagy közönség számára. A cél az alkalmazás fejlesztése, meglévő funkciók bővítése új technológiák használatával.

Dolgozatomban bemutatok és összehasonlítok két helymeghatározási technológiát: a beacon-öket, illetve a Geofencinget, és mindkettőhöz készítek egy önállóan működő Xamarin keresztplatformos Proof of Concept mobil alkalmazást. Bemutatom a felhasználói élmény kutatás alapelveit, és néhány konkrét módszertant. Ezek közül 3-at alkalmazva kutatást végzek a helymeghatározás alapú értesítések kapcsán. Az összegyűjtött tapasztalatokkal az egyik helymeghatározási technológiát implementálom a Parkl alkalmazásba.

Az itt elkészített fejlesztések még nem kerültek be az éles alkalmazásba, ehhez még szükséges a GDPR kapcsolódó részeiről konzultálni a megfelelő jogi személyekkel.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.